Maďarské kúpele

Ak si chcete dať do poriadku zdravie a zrelaxovať svoje telo i ducha, skúste navštíviť kúpeľné domy v Maďarsku. Táto krajina ponúka okrem výborných kúpeľných služieb a procedúr taktiež množstvo pamiatok a môžte spoznávať históriu nejedného mesta.

Budapešť

V metropole Maďarska na vás čaká 123 prameňov s liečivou vodou, bohatou na minerálne soli, ktoré sú využívané pri liečebných kúpeľoch. Medzi najkrajšie a najväčšie kúpele v Európe patria Liečebné kúpele Széchenyi. Sú určené pre všetky vekové kategórie. Nájdete tu zážitkový bazén s umelým prúdením vody, perlivé kúpele alebo masírovacie vodné prúdy. Vo voľnom čase môžte navštíviť hrad Vajdahunyad, Andrássyho triedu, ZOO, či lunapark Vidámpark.

Komárom

Iba cesta cez most vás delí od toho, aby ste sa dostali z Komárna cez Dunaj do Komároma. Mesto sa môže pýšiť liečebnými kúpeľmi, ktoré sú otvorené  pre svojich klientov celoročne. V zime majú hostia k dispozícií krytý plavecký bazén, dva vonkajšie a jeden vnútorný liečebný bazén i dve sauny. V kúpeľoch môžte využiť taktiež služby maséra, či pedikúry. V Kúpeľoch Komárom sa vo fyzioterapeutickej časti liečia pacienti s ochoreniami pohybového ústrojenstva.

Szentgotthárd

Asi 3 hodiny cesty z Bratislavy vás delia od maďarko-rakúsko-slovinských hraníc, kde v Szentgotthárde objavíte celoročne otvorený termálny park. Svojim hosťom poskytuje Termálny park Szentgotthárd komplexné služby a môžte sa tu tešiť na dokonalý odpočinok a regeneráciu. Zážitok vám prinesú nielen kúpele, wellness, ale aj liečivé bazény. Od roku 2007 si pre vás v Szentgotthárde pripravili bazény s plochou 1500m2 doplnené tobogánmi, vírikami, saunami a mnohými nezabudnuteľnými procedúrami.

Györ

Do tohto krásneho mesta s barokovým centrom vás delí z Bratislavy len 60 kilometrov. Kúpele tu otvorili v roku 2003. Komplex má kapacitu 1 500 návštevníkov, ktorí môžu využívať dva termálne a 5 zážitkových bazénov. Pre odvážnejších sú pripravené dva tobogány. Kúpele Györ sa taktiež môžu pochváliť krásnou saunovou záhradou, kde na návštevníkov  čaká 5 suchých a dve parné sauny, jacuzzi a aj dva ponorné bazény. Bezplatné parkovanie je samozrejmosťou.

Sárvár

Liečebné kúpele a wellness centrum ponúkajú Kúpele Sárvár, ktoré ležia na západe krajiny, asi 130 km od Bratislavy. Bazény s liečivou vodou sú otvorené celoročne a návštevníci si tu môžu užívať príjemný oddych ako v liečebných i zážitkových bazénoch, tak aj v saunách, baby bazéne, wellness a fitness centre, ale aj v salóne krásy. Bazén s umelými vlnami či detský dobrodružný bazén môžu hostia využiť od jari do jesene.

Liečebný či relaxačný a wellness pobyt v Maďarsku nájdete aj na našich stránach kupele.relaxos.sk.

Spracované podľa článku Emila Babína

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore