Lyžiarske strediská v okolí Vyšných Ružbách

Plánujete pobyt v kúpeľoch Vyšné Ružbachy počas zimného obdobia a túžite si užiť rodinnú dovolenku na lyžiach? V nasledujúcom článku vám predstavíme obľúbené lyžiarske strediská v okolí Vyšných Ružbách.

Lyžiarske stredisko BACHLEDKA Ski & Sun

Kam za rodinnou lyžovačkou

Vyšné Ružbachy a ich okolie okrem známych kúpeľov ponúkajú i mnohé možnosti ako tráviť voľný čas. V lete si tu prídu na svoje priaznivci turistiky, v zimnom období zase láka sneh a poriadna lyžovačka. Ak patríte medzi milovníkov tohto športu, v okolí Vyšných Ružbách si rozhodne prídete na svoje.

K dispozícii máte menšie strediská priamo vo Vyšných Ružbachoch či v neďalekom Ždiari, alebo veľké rekreačné stredisko v Bachledovej doline. Kam sa vyberiete na lyže je len na vás.

Aké lyžiarske strediská sa nachádzajú v okolí kúpeľov Vyšné Ružbachy?

V okolí Vyšných Ružbách máte k dispozícii nasledovné strediská:

  • SKI Park Vyšné Ružbachy
  • SKI pod Bufarkom – lyžiarsky areál Gemza
  • BACHLEDKA Ski & Sun
  • V Ždiari – SKI Centrum Strachan a stredisko Ždiar – Strednica

SKI Park Vyšné Ružbachy

Ski Park Vyšné Ružbachy je od obľúbených kúpeľov vzdialený len 2 km, cesta autom vám zaberie 4 minúty.

Toto lyžiarske stredisko je vďaka svojim kvalitným zjazdovkám pre náročných lyžiarov, ale aj jednoduchším zjazdovkám určeným pre začiatočníkov, výbornou voľbou. V Ski Parku nájdete niekoľko vlekov, okrem toho máte k dispozícii požičovňu výstroja, úschovňu lyží či lyžiarsku školu. Samozrejmosťou je bufet a parkovisko.

Lyžiarske stredisko SKI PARK Vyšné Ružbachy

SKI pod Bufarkom – lyžiarsky areál Gemza v Spišských Hanušovciach

Spišské Hanušovce sú obec na Slovensku v regióne Zamagurie, v okrese Kežmarok. Prechádza nimi dôležitá cesta II/542, spájajúca Spišskú Belú a Spišskú Starú Ves.

Lyžiarsky areál Pod Bufarkom v obci Spišské Hanušovce v krásnom Zamagurí ponúka nenáročné zjazdovky pre začínajúcich lyžiarov a celé rodiny. Nachádzajú sa tu dva vleky typu pre nenáročných lyžiarov, jeden s dĺžkou 450 metrov a druhý detský vlek s dĺžkou 160 metrov. Okrem vlekov sú, samozrejme, k dispozícii i bufet a reštaurácia, parkovisko pre 30 vozidiel či zasnežovanie pri nepriaznivých podmienkach.

Lyžiarske stredisko SKI Pod Bufarkom

Ako sa dostať k SKI pod Bufarkom z kúpeľov Vyšné Ružbachy

Kúpele Vyšné Ružbachy delí od SKI pod Bufrakom v Spišských Tomášovciach približne 33 km. Cesta autom vám zaberie 39 minút. Z kúpeľov budete do Nižných Ružbách a následne po ceste číslo 77, potom odbočíte smerom na Podhorany a po ceste číslo 542 budete pokračovať cez Hágy až do Spišských Hanušoviec.

Parkovanie

Parkovanie je k dispozícii pre 30 áut.

BACHLEDKA Ski & Sun

Stredisko Bachledka Ski&Sun je vzdialené 30 km severne od mesta Poprad a pár kilometrov od Vysokých Tatier. Cesta je označená smerovými tabuľami, ktoré usmerňujú návštevníkov strediska BACHLEDKA Ski & Sun. Zastávka autobusov Bachledova dolina – rázcestie sa nachádza necelý kilometer od strediska. 

Horské stredisko BACHLEDKA Ski & Sun sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury s nádherným výhľadom na panorámu Belianskych Tatier. Patrí medzi obľúbené lyžiarske strediská pre rodiny s deťmi, začiatočníkov, ale i zdatných lyžiarov. 

Návštevníci majú možnosť lyžovať až v troch dolinách na 62 km zjazdoviek. Lyžiarom je k dispozícii 4-sedačka Jezersko, 10-miestna Gondola Bachledova dolina, 5 vlekov, 9 zjazdoviek v dĺžke takmer 9 km, a to vo všetkých stupňoch náročnosti, ako aj 20 km bežeckých tratí.  V prípade horších podmienok sú niektoré zjazdovky umelo zasnežované. 

Lyžiarske stredisko BACHLEDKA Ski & Sun

Lyžiarske stredisko BACHLEDKA Ski & Sun ponúka okrem výbornej lyžovačky aj ďalšie služby ako požičovne vybavenia, nachádzajú sa tu lyžiarske školy pre deti so skúsenými inštruktormi a detské ski areály, ski-servis, bufety, reštaurácie a rôzne ubytovanie. Samozrejmosťou sú aj parkoviská a ski-bus, ktorý zváža lyžiarov v Ždiari a Jezersku. Okrem lyžovania môžete navštíviť aj celoročne otvorený Chodník korunami stromov.

Ako sa dostať k Bachledovej doline z kúpeľov Vyšné Ružbachy?

Kúpele Vyšné Ružbachy sa nachádzajú od Bachledovej doliny cca 35,3 km, cesta autom vám zaberie 34 minút. Z kúpeľov sa vydajte smerom na Nižné Ružbachy a následne po ceste číslo 77 cez Podolínec do Spišskej Belej. Tu odbočte na cestu číslo 66 smerom na Ždiar priamo do Bachledovej Doliny.

Parkovanie

V Bachledovej doline zo ždiarskej strany prídete k 4 parkoviskám – P1-P4. Parkovacie plochy sú viditeľne označené logom (počas zimnej sezóny sú zdarma). Okrem toho sa tu nachádza niekoľko súkromných parkovísk za poplatok. Upozorňujeme však, že po naplnení parkovacích kapacít sa k nim už nedostanete, keďže do doliny už ďalšie autá nepúšťajú. V prípade tejto situácie sa osobná doprava odkláňa na ďalšie záchytné parkovisko, z ktorého premáva do strediska kyvadlová doprava.

SKI Centrum Strachan a Ždiar – Strednica v Ždiari

Obec Ždiar je 3 km vzdialená od hraničného priechodu do Poľska a 34 km od Popradu. Obcou vedie cesta číslo 66. Nájdete tu hneď 2 lyžiarske strediská.

SKI Centrum Strachan

Horské stredisko Strachan leží v lone Spišskej Magury s krásnym výhľadom na Belianske Tatry. Nachádzajú sa tu svahy pre začiatočníkov a rodiny s deťmi, detský areál, bežecký areál, požičovňa výstroja, rôzne zábavné atrakcie, bufet, reštaurácia a parkovisko. 

K dispozícii je 4-sedačková lanovka, 2 vleky Tatrapoma, 3,7 km zjazdoviek, v prípade nepriaznivých podmienok sú svahy aj umelo zasnežované. 

Lyžiarske stredisko SKI Centrum Strachan v Ždiari

Ždiar – Strednica v Ždiari

Ďalším obľúbeným strediskom v Ždiari je lyžiarsky areál Ždiar Strednica. Nachádza sa na úpätí Belianskych Tatier, na horských lúkach s minimálne členitým terénom. V lyžiarskom stredisku sú k dispozícii pre lyžiarov okrem kvalitných svahov pre začiatočníkov a nenáročných lyžiarov aj ďalšie služby ako bufety, lyžiarska škola, požičovňa lyží a iné. 

Vo vstupnej časti lyžiarskeho areálu sa nachádza veľkokapacitné parkovisko. 

Ako sa dostať k lyžiarskym strediskám v Ždiari z kúpeľov Vyšné Ružbachy

Kúpele Vyšné Ružbachy delí od Ždiaru približne 36 km. Cesta autom vám zaberie necelých 40 minút. Z kúpeľov sa vydajte smerom na Nižné Ružbachy a následne po ceste číslo 77 cez Podolínec do Spišskej Belej. Tu odbočte na cestu číslo 66 smerom na Ždiar. 

Parkovanie

SKi stredisko Strachan poskytuje svojim návštevníkom parkovisko zdarma. Pri vstupnej časti lyžiarskeho areálu Strednica sa nachádza veľkokapacitné parkovisko.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Aktuálny cenník skipasov alebo ostatných atrakcií nájdete na oficiálnych webových stránkach jednotlivých lyžiarskych stredísk, ktoré uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Otváracia doba jednotlivých stredísk sa môže líšiť. Nájdete ju taktiež na oficiálnych stránkach jednotlivých lyžiarskych stredísk.

Lyžovačku odporúčame spojiť s wellness pobytom v ružbažských kúpeľoch, kde môžete načerpať nové sily a predĺžiť si tak zimné radovánky o deň-dva navyše, určite neoľutujete.

Mapa miesta

Kontakt

SKI Park Vyšné Ružbachy
Vyšné Ružbachy 334
065 02 Vyšné Ružbachy

GPS súradnice: 49.3166971°, 20.5625820°


Ski Pod Bufarkom 
Spišské Hanušovce 401
059 04 Spišské Hanušovce
GPS súradnice: 49.3298000°, 20.3497581°

BACHLEDKA Ski u0026amp; Sun
Bachledova dolina 702
059 55 Ždiar
GPS súradnice: 49.2724953°, 20.3139291°

SKI Centrum Strachan
Ždiar 646
059 55 Ždiar
GPS súradnice: 49.2764457°, 20.2368855°

Ždiar – Strednica
Ždiar 670
059 55 Ždiar
GPS súradnice: 49.2738163°, 20.2285200°

Postrehy návštevníkov

Prvýkrát v Bachledke a musím úprimne konštatovať pekne stredisko s upravenými svahmi. Ceny primerané ponuke. Svahy rôzneho druhu rozhodne aj pre menej náročných lyžiarov.
Peter J.

Nádherná lyžovačka vo Vyšných Ružbachoch pre stredných lyžiarov, super lyžiarska škola, 4 vleky, manžel je bežkár, v okolí si našiel aj on cestičky 👍🙂
Viktoria V.

Mohlo by vás zaujímať

Lyžiar - ilustračný obrázok Donovaly – Park Snow, Fun Aréna a turistika

Donovaly patria medzi najobľúbenejšie strediská letných a zimných športov. Nachádzajú sa tu moderné lyžiarske strediská, bežecké, ale i skialp trate. Na svoje si prídu milovníci turistiky či letných adrenalínových športov. Ak sa tu rozhodnete tráviť svoj čas, nudiť sa veru nebudete.

Zistiť viac
Ružbachy kúpele Skalnaté pleso Svištia krajinka Turistické trasy z Tatranskej Lomnice

Plánujete turistiku vo Vysokých Tatrách? V článku sme pre vás pripravili niekoľko obľúbených turistických trás z Tatranskej Lomnice, ktoré sú zoradené od tých nenáročných až po náročné turistické trasy na tatranské štíty.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore