3 najluxusnejšie kúpeľné wellness hotely na Slovensku – poznáte ich?

Návšteva kúpeľov je často spojená s túžbou po relaxe a odpočinku. Luxusné wellness a kúpeľné hotely sa tešia čoraz väčšej obľube a to napriek vyššej cene. Za čo ľudia utrácajú svoje peniaze? Napríklad v Piešťanoch za históriou a umením presiaknutú atmosféru hotela, kultúrno-spoločenské zážitky šité na mieru v Turčianskych Tepliciach, alebo za masáž priamo v hotelovej izbe v Rajeckých Tepliciach. Stačí si vybrať.

Royal Palace, Turčianske Teplice, apartmán Royal Zimund

Thermia Palace, Piešťany

Pri prvom slávnostnom otvorení tejto monumentálnej secesnej budovy v roku 1912, hotel započal novú kapitolu v slovenskom hoteliérstve tým, že otvoril novú kategóriu 5-hviezdičkových hotelov. Tak, ako kedysi, i dnes patrí tento luxusný hotel medzi špičku na Slovensku. Okrem luxusu a elegancie hotel, už vyše 100 rokov, ponúka široký výber kúpeľných a liečebných procedúr, ktoré ho preslávili ďaleko za našimi hranicami.

História a modernosť ruka v ruke

Hotel Thermia Palace***** leží priamo nad prameňmi liečivého bahna a termálnej vody na Kúpeľnom ostrove. Bol postavený, spolu s kúpeľmi Irma s ktorými je prepojený, podľa návrhov z dielne architektov Henrika Böhma a Armina Hegedűsa. Výsledok ich práce patrí medzi klenoty secesnej architektúry (známym aj ako Art Neuveau). Ponúka historickú atmosféru a moderné zariadenie.

Jedinečná wellness zóna

Ako hosť máte máte k dispozícii vonkajší celoročne otvorený bazén s termálnou vodou a wellness zónu. Posledná rekonštrukcia welness zóny prebehla len nedávno, a to v roku 2019.

Centrum kultúry a zážitkov

Na recepcii je pre vás k dispozícii takzvaný guest service (doslovný preklad služby hosťom). V čase prevádzky je hosťom k dispozícii personál, ktorý ich informuje o možnom trávení voľného času v Piešťanoch a okolí, o kultúrnych podujatiach v kúpeľoch, ale aj v centre mesta a hostia si tu môžu zakúpiť aj lístky na predstavenia.

Elegantný Alexander

Vkusná kaviareň Alexander počas dňa ponúka rôznorodé kávové špeciality a jedinečné dezerty, ako napríklad unikátny dezert „piešťanské bahno“, ktorý jednoducho musíte ochutnať. Večer v nej môžete ukončiť deň pri pohári kvalitného vína, chladených nápojoch, klavírnej hudbe a na čítanie tu na vás čaká bohatá zbierka medzinárodných novín. Nemôžeme opomenúť ani výhľady z vonkajšej terasy smerom na priľahlý park.

Obed s Alfonsom Muchom

Reštaurácia Grand patrí medzi najzaujímavejšie architektonické prvky hotela. Iste vás poteší, že práve tu sa podávajú všetky jedlá v rámci pobytu v Hoteli Thermia Palace. O výzdobu reštaurácie sa postaralo hneď niekoľko významných umelcov a výtvarníkov tých čias. Najzaujímavejším prvkom reštaurácie je olejomaľba Alfonsa Muchu. Neprehliadnuteľná sklenená fasáda dokonale prepája priestor jedálne s exteriérom a umožňuje okolitej zelene kúpeľného parku pôsobiť na našu psychickú pohodu. V priebehu leta tento pocit ešte umocňujú pravidelné stredajšie večerné grilovačky.

Fotogaléria Thermia Palace, Piešťany

Royal Palace, Turčianske Teplice

Na mieste, dnes už zabudnutého liečebného domu Malá Fatra – Kollár, vznikol rekonštrukciou honosný liečebný dom Royal Palace. Rekonštrukcia sa niesla v štýle art-deco, čím sa zaradil k najelegantnejším a najluxusnejším slovenským hotelom.

Luxusný a kráľovský oddych

Hotel ponúka vysoko kvalitné ubytovanie v priestranných apartmánoch, štúdiách a v izbách. Luxus a architektonickú nadčasovosť je cítiť v každej izbe, ktorá je svojím vybavením a rozmiestnením jedinečná. V hoteli nenájdete dve rovnaké izby, čo len umocňuje pocit výnimočnosti pri každom jednom pobyte, ktorý tu strávite.

Priestranné apartmány so spálňou s manželskou posteľou a oddelenou obývacou miestnosťou s rozkladacou pohovkou sú vhodné pre dve dospelé osoby a dve deti. Elegantné podkrovné štúdiá sú svojím riešením a vybavenosťou vhodné aj pre 4-člennú rodinu.

Niektoré štúdiá dopĺňa balkón, či terasa, z ktorej za môžete kochať pohľadom pitné pramene a turčiansko-teplický kúpeľný park. V štýle art-deco sa nesie aj vybavenie izieb, tento štýl je typický svojou nadčasovosťou, ale aj funkčnosťou a pohodlím.

Zdravie i zábava

Priamo v budove luxusného hotela Royal Palace sa nachádza balneoprevádzka a liečebno-rehabilitačný inštitút so zameraním na kardio-rehabilitáciu. Spojovacia chodba hotel prepája, takzvanou sucho nohou, aj s priľahlým Spa & Aquaparkom s bazénmi a vodnými atrakciami. Za zmienku iste stojí aj fakt, že 2 bazény sú postavené rovno na minerálnych žriedlach, konkrétne ide o Ľudový a Červený kúpeľ.

Srdce kultúry

Aj spoločenské a konferenčné priestory spájajú noblesu a eleganciu minulosti s vybavením a službami budúcnosti. Hostia priestory využívajú na usporiadanie svadby, oslavy alebo firemnej akcie. Samozrejmosťou sú komplexné služby, jedinečné gastronomické zážitky a bohaté skúsenosti s prípravou kultúrneho programu. 

Hlavným centrom kultúrno-spoločenského života je Kursalón. Luxusné priestory, kráľovská kuchyňa a špičkový servis sú predpokladom pre jedinečnú súkromnú slávnosť či stretnutie. Pre menšie stretnutia, s kapacitou 8 miest, (obchodné ale i rodinné) je tu salón Elisabeth, ktorý je prakticky prepojený s priľahlým apartmánom. 

Priestranná letná terasa, vybavená pohodlným nábytkom, ponúka výhľad do priľahlej záhrady a park. Vedľa reštaurácie je situovaný Club Sissi s vinotékou a oddelenou fajčiarskou zónou, ktorá zaujme svojou ponukou exkluzívnych cigár. Ak milujete tanec, tak vás poteší neobvyklá tančiareň, ktorú tvoria menšie tanečné parkety rozmiestnené na trávniku, v átriu hotela, pod holým nebom.

Luxus nielen v ubytovaní, ale aj v poskytovaných službách

V hoteli Royal Palace v Turčianskych Tepliciach je luxusné všetko, dokonca aj služby, ktoré sú tu pre hostí pripravené. Napríklad komplexná starostlivosť o dieťa, exkluzívne fitness a telocvičňa v luxusných priestoroch, ktoré sú vybavené najmodernejším zariadením. V hotelových izbách nájdete bezdrôtové vysokorýchlostné pripojenie na internet a interaktívnu televíziu. 

Hotel žije noblesným kultúrnym a spoločenským životom. V Kráľovskej dvorane sa pravidelne konajú tanečné zábavy, vystúpenia hudobných skupín, alebo folklórnych súborov. V rámci pobytu môžete využiť i služieb kreatívneho tímu. Jeho zamestnanci radi zorganizujú výlet, odporučia prehliadku najkrajších kultúrnych pamiatok, rezervujú stôl v reštaurácii či inak vyplnia individuálne požiadavky.

Cieľom hotela je zaistiť pre vás pobyt plný relaxu bez nečakaných zdravotných komplikácií, čo zaisťuje lekárska služba, ktorá tu funguje v nonstop režime. Hotel pre vás pripravil široký výber zaujímavých služieb, ako napríklad môžete si dať vyniesť svoju batožinu až do izby, vyškolený personál vám zaparkuje vozidlo na parkovisku, alebo v prípade potreby vám expresne vyperú i spodnú bielizeň. Do hotela sa môžete dopraviť aj luxusnou hotelovou limuzínou so šoférom.

Fotogaléria Royal Palace, Turčianske Teplice

Royal Aphrodite Palace, Rajecké Teplice

Apartmánový komplex poskytuje vysoký ubytovací štandard. Leží v tesnej blízkosti hotela Aphrodite a vonkajších termálnych bazénov.

Kráľovské ubytovanie

Hotel má pre vás k dispozícii 5 apartmánov s veľkou terasou (1x kráľovský a 4x prezidentské), ktoré sú synonymom luxusu, pohodlia a prepychu. Na svoje si tu iste prídu aj tí najnáročnejší z vás.

Štýlová kaviareň

Výnimočnou je štýlová kaviareň v novom liečebno-ubytovacom komplexe Aphrodite s výhľadom priamo na bazény. Ochutnať tu môžete exotické druhy káv a miešané alkoholické i nealkoholické nápoje. Kaviareň je obľúbeným miestom konania rôznych spoločenských akcií.

Ako v bavlnke

Presne takými slovami sa dá zhrnúť zmes pocitov, ktoré vás zaplavia, keď sa ubytujete v jenom z apartmánov hotela Royal Aphrodite Palace. Svoj podiel na tom iste má aj možnosť bezplatného parkovania v tesnej blízkosti hotela. Iste oceníte osobný prístup personálu, non-stop servis, ale poteší aj výťah a možnosť nechať sa pomasírovať priamo v hotelovom apartmáne. Samozrejmosťou je aj voľný vstup do vnútorných a vonkajších termálnych bazénov fitness a sáun.

Fotogaléria Royal Aphrodite Palace, Rajecké Teplice

V ktorom luxusnom wellness hoteli strávite vašu dovolenku snov? Nech bude vaše rozhodnutie akékoľvek, dajte nám vedieť, ako sa ste si svoju vytúženú dovolenku v jenom z najluxusnejších kúpeľných domov Slovenska užili. Ak ešte stále váhate, ktorý hotel bude pre vás ten pravý? S výberom luxusného wellness hotela vám radi pomôžu aj naši skúsení pracovníci.

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračná fotografia Čo by ste mali dostať v danej kategórií hotelov

Vybrať si správny hotel je niekedy naozajstná veda. Poradíme, ako sa vyznať v označení jednotlivých hotelov a ľahko si vybrať ten správny.

Zistiť viac
Sonoforéza sa odporúča všetkým, ktorí túžia po pružnej pokožke a vyhladení vrások. Sonoforéza – ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok

Mladšia, žiarivejšia a hydratovanejšia pokožka? To je len zlomok benefitov, ktoré vám prinesie procedúra s názvom sonoforéza.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore