Leto na Slovensku – zábava a relax v aquaparkoch

Pomaly sa začína letná sezóna, dokonca máme za sebou aj prvé letné teploty. Leto je tu čo nevidieť a my sa môžeme tešiť na kúpanie sa v bazéne, opaľovanie sa či na posedenie na letných terasách. Okrem toho sa však určite zabavíme jazdou v tobogánoch, v bazénoch s umelými vlnami, divokými riekami, vodostrekmi a inými atrakciami alebo si oddýchneme vo wellness a saunových svetoch. To všetko ponúkajú aquaparky, ktorých máme na Slovensku neúrekom.

Aquapark je vodný zábavný park, ktorý ponúka svojim návštevníkom rôzne druhy vyžitia. Neodmysliteľnou súčasťou sú vonkajšie a vnútorné bazény. Tieto sú niekde naplnené aj liečivou termálnou vodou, takže sa nielen zabavíte ale aj zregenerujete a zmiernite svoje zdravotné problémy. Niektoré aquaparky navyše ponúkajú aj športové zariadenia ako ihrská na plážový volejbal, basketbal, vodný futbal, tenis či bedminton a rôzne iné možnosti. Jedinou ťažkou otázkou ostáva, ktorý z aquaparkov si vybrať.

Aquapark Tatralandia

Asi najobľúbenejším a najvyhľadávanejším aquaparkom na Slovensku je Aquapark Tatralandia, ktorý je v prevádzke počas celého roka. Nachádza sa pár kilometrov od centra Liptovského Mikuláša v lokalite Ráztoky na severnom brehu vodnej nádrže Liptovská Mara a je jedným z najväčších aquaparkov nielen na Slovensku ale aj v celej strednej Európe.

Tento aquapark je unikátny svojim westernovým mestečkom, ktoré je zároveň najväčším prírodným zábavným areálom na Slovensku. Je ideálnym miestom pre letnú dovolenku. Hotel Holiday Village Tatralandia** ponúka kvalitné ubytovacie služby a súčasťou pobytov v tomto hoteli je aj voľný vstup do celého areálu aquaparku.

Thermal park Bešeňová

Ďalším veľmi obľúbeným letoviskom Slovenska je Thermal park Bešeňová, ktorý je taktiež otvorený celoročne. Je vybudovaný na báze horúcich prameňov liečivých vôd, ktoré pôsobia blahodárne na dýchacie aj pohybové ústrojenstvo, urologické problémy, pokožku a tiež psychiku. Tento termálny aquapark sa nachádza v kúpeľnej dedinke Bešeňová neďaleko Ružomberka. V Bešeňovej si môžete užiť nielen letnú dovolenku, ale aj skvelý víkend plný zábavy a relaxu. Stačí si vybrať zo zaujímavej ponuky pobytov.

Aquathermal Senec

Aj aquapark v Senci ponúka celoročnú prevádzku. Na svoje si tu prídu návštevníci všetkých vekových kategórií. V bazénoch nájdete masážne lavice, vodné dýzy, protiprúdy, vodné chrliče, vzduchové gejzíry alebo vodné dáždniky. Súčasťou areálu je aj saunový svet a palmová záhrada. Aj tu si môžete vyberať zo širokej škály pobytov v niektorom z hotelov a zažiť tak neopakovateľné chvíle so svojou rodinou.

Termalpark Veľký Meder

Vo Veľkom Mederi sa nachádza termálny aquapark s minerálnou liečivou vodou, ktorá pomáha liečiť a regenerovať pohybový aparát, chrbticu, svalstvo a celkovo regeneruje ľudský organizmus. Zájsť sem môžete počas celého roka, vždy je tu otvorené, aj počas štátnych sviatkov. Od maďarských hraníc je aquapark vzdialený len 10km. Preto tu nájdete množstvo zahraničných hostí. Zájdite si tu na niektorý z pobytov a neoľutujete.

Aquacity Poprad

Východné Slovensko sa pýši aquaparkom v Poprade. Je centrom zábavy, wellnessu a relaxu na mnoho spôsobov. Občerstviť sa môžete napríklad v bare, ktorý je k dispozícii priamo z bazéna. Zaujímavosťou sú divoké jazdy na tobogánoch s laserovou šou. Priamo v areáli aquaparku sa konajú aj diskotéky, po ktorých si môžete dokonale oddýchnuť a načerpať nové sily. Dovolenka či relaxačný pobyt v Poprade je jednoducho nezabudnuteľná.

Aquaparky po celom Slovensku

Slovensko je síce malou krajinou, no možnosti zábavy sú neobmedzené. Okrem spomínaných aquaparkov si môžete užiť aj v Spa & Aquapark Turčianske Teplice, vo Vodnom raji vo Vyhniach, alebo v termálnom kúpalisku kúpeľov Vyšné Ružbachy. Leto už klope na dvere. Teraz je ten správny čas využiť skvelé ceny pobytov letných dovoleniek na Slovensku. Zábava a relax čakajú!

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore