Kúpeľný park Turčianske Teplice

Pri prechádzke v kúpeľnom parku v Turčianskych Tepliciach natrafíte na niečo nezvyčajné, čo nikde inde nenájdete, a vďaka čomu sa zabavia nielen deti, ale aj dospelí. Ešte napovieme, že nesie názov Park slávy. Viete prečo?

Ľudová lavička, park Turčianske Teplice

Park slávy v Zlatých kúpeľoch

Kúpeľný park Turčianske Teplice v bol vysadený už v roku 1848 ako parková alej, ktorá sa tiahla od nádvoria kúpeľov až po Dolnú Štubňu. Postavili v ňom skleníky a domček pre záhradníka, ktorý park príkladne udržiaval. Postupne pribudla fontána a ďalšie cudzokrajné dreviny.

Dnes má park v kúpeľoch Turčianske Teplice rozlohu okolo 13 ha, považuje sa za botanickú záhradu a je dokonca národnou kultúrnou pamiatkou s množstvom historických drevín. Preteká ním aj riečka Teplica, ponad ktorú prejdete lávkami. Nájdete tu aj rôzne postavy vyformované zo živých rastlín a, samozrejme, typickú obyvateľku parku – veveričku.

Najväčšou atrakciou sú však lavičky. Nie hocijaké, ale zábavné a vtipné. Oddychovať môžete na nevšedných lavičkách, ako je lavička veselého smajlíka, opitá lavička, lavička pre obra, pohádaná lavička, lavička smutného smajlíka, rokenrolová lavička.

Svoje lavičky tu slávnostne pokrstili také osobnosti ako Jozef Bednárik (režisérska lavička) a Mário Radačovský (baletná lavička). Posedieť si môžete však aj na lavičke ďalších známych mien –  Michaela Jacksona alebo Patricka Swayze. A keďže park nesie názov Park slávy, pribúdať budú postupne aj lavičky ďalších slávnych.

Fotogaléria slávnych lavičiek

Kde nájdete kúpeľný park v Turčianskych Tepliciach

Kúpeľný park sa nachádza priamo v centre Turčianskych Teplíc v južnej časti, v bezprostrednej blízkosti kúpeľných hotelov, aquaparku. Na začiatku parku nájdete aj verejne dostupný turčiansky pitný prameň Kollár.

Do Turčianskych Teplíc sa môžete dostať aj pravidelnou autobusovou a vlakovou dopravou.

Parkovanie

Parkovanie je možné na blízkych priľahlých parkoviskách buď zdarma, alebo pre hostí priamo pred kúpeľným hotelom Veľká Fatra za poplatok 1 – 3 € podľa parkovacieho miesta.

Mapa miesta

Program/Akcie

Zlaté kúpele Turčianske Teplice organizujú v kúpeľnom Parku slávy rôzne akcie spojené s aktívnym oddychom, ako napr. turnaj v krokete. Aktuálne akcie sú zverejnené na oficiálnej stránke kúpeľov.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Kúpeľný park Turčianske Teplice je voľne prístupný celoročne a bez obmedzení.

Kontakt

SLK Turčianske Teplice, a.s.
SNP 519
039 12 Turčianske Teplice

GPS súradnice: 48.858°, 18.860°

Mohlo by vás zaujímať

Foto interiéru múzea v časti, kde sú vystavené jeho diela Rodný dom a galéria Mikuláša Galandu

Neďaleko kúpeľného parku v Turčianskych Tepliciach sa nachádza rodný dom predstaviteľa slovenskej moderny, ktorý bol vyhlásený i za národnú kultúrnu pamiatku. Je prispôsobený na výstavné účely a slúži ako Galéria Mikuláša Galandu.

Zistiť viac
Vodoliečba Turčianske Teplice Turčianske Teplice – prvé kúpele, ktoré liečili urologické ochorenia

Turčianske kúpele sú známe najmä typickým zložením liečivej vody, ktorá pomáha v liečbe pohybového aparátu. Čo ste však možno nevedeli je, že práve tieto kúpele patria medzi najstaršie kúpele, ktoré liečili i urologické ochorenia.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore