Termálne kúpalisko Vieska Turčianske Teplice

V slávnych kúpeľoch Turčianske Teplice nájdeme, prekvapivo možno menej známe, Termálne kúpalisko Vieska. Svojou rozlohou a všadeprítomnou zeleňou určite poteší každého vodychtivého návštevníka, ktorý si chce vychutnať termálnu vodu turčianskych kúpeľov.

Kúpalisko Vieska

Kúpalisko Turčianske Teplice – letný oddych za pár drobných

Termálne kúpalisko Vieska vás zaskočí svojou veľkosťou. Za vstupnou bránou vás privíta rozsiahla zelená trávnatá plocha, a tak si každý nájde svoje tichšie, alebo rušnejšie miestečko. Okúpať sa môžete vo veľkom plaveckom bazéne s teplotou vody od 24 do 27 °C. Pre deti je pripravený detský bazén, kde má voda do 29 °C. Malí aj veľkí sa môžu vyblázniť aj na tobogáne.

Nemusíte sa báť, že strávite celý deň len kúpaním. Pre priaznivcov pohybu a letných športov má kúpalisko v ponuke volejbal, basketbal, stolný tenis, petang aj minigolf. Dokonca tu nájdete aj lezecké centrum. Nudiť sa teda určite nebudete, aj keď prídete na celý deň. O hladné žalúdky sa postarajú bufety s pestrou ponukou jedál a nápojov. Samozrejmosťou sú šatne na prezlečenie a čisté toalety.

Všetky tieto služby môžete využiť za veľmi prijateľné ceny, ktoré potešia najmä viacčlenné skupiny ako sú rodinky s deťmi, alebo partie kamarátov. Deň strávený oddychom a relaxom vám prejde tak, že sa ani nenazdáte. A veru, v horúci letný deň lepšie osvieženie ako je kúpanie na mestskom Termálnom kúpalisku Vieska nenájdete.

Ak chcete vyskúšať liečivú silu turčianskej minerálnej vody aj zvnútra, odporúčame vám minerálnu vodu z voľne dostupných prameňov Kollár a Živena. Môžete sa z nich len tak napiť, alebo si nabrať aj do fľaše so sebou a využiť ako domácu pitnú liečivú kúru.

Fotogaléria

Doprava

Do Turčianskych Teplíc pravidelne premávajú vlakové aj autobusové spojenia z Martina (vzdialenosť je 24 km) alebo z Banskej Bystrice (vzdialenosť je 39 km).

Vzdialenosť kúpaliska od železničnej a autobusovej zastávky nie je viac ako 10 minút pešo.

Parkovanie

Parkovať môžete priamo pri kúpalisku na spoplatnenom parkovisku. Poplatok hradíte v parkovacom automate podľa platného cenníka.

Vstupné/Cenník

Vstupné sa pohybuje od 4,50 € na dospelú osobu a deň, deti do 6 rokov sú zdarma. Zvýhodnené vstupné platí pre vstup na večerné kúpanie od 16:00 hod. K dispozícii je aj cenovo výhodná permanentka na 10 vstupov.

Za malý poplatok môžete využiť aj športové náčinie, ktoré je v kúpalisku na zapožičanie.

Aktuálny cenník termálneho kúpaliska Turčianske Teplice nájdete na oficiálnej webovej stránke mesta Turčianske Teplice, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Otváracie hodiny

Kúpalisko Vieska Turčianske Teplice je v prevádzke počas letnej sezóny – podľa počasia. Otvorené je denne, zvyčajne od 9:00 hod. do 19:00 hod..

Pre aktuálne otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendov, prosím, navštívte oficiálnu webovú stránku mesta, ktorú uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Postrehy návštevníkov

Kúpalisko bolo príjemné, voda v detskom bazéne bola primerane teplá, vo veľkom bazéne tak akurát na plávanie a kĺzačky, majú tam skvelý kebab aj zmrzlinu. Páčilo sa nám tam. 😃
Milena K.

Málo ľudí, super vodiču0026amp;ka, v blízkom okolí možnosť výborného obedu v Kolibe Zuzanka a potom prechádzka nádherným parkom a milým mestečkom.
Martin B.

Mapa Miesta

Kontakt

Termálne kúpalisko Vieska, mesto Turčianske Teplice
Hájska cesta
039 01 Turčianske Teplice

GPS súradnice: 48.8639115°, 18.8583786°

Mohlo by vás zaujímať

Ľudová lavička, park Turčianske Teplice Kúpeľný park Turčianske Teplice

Pri prechádzke v kúpeľnom parku v Turčianskych Tepliciach natrafíte na niečo nezvyčajné, čo nikde inde nenájdete, a vďaka čomu sa zabavia deti, ale aj dospelí. Ešte napovieme, že nesie názov Park slávy. Viete prečo?

Zistiť viac
Vstupná brána do Gaderskej doliny Gaderská dolina

Keď sa povie Gaderská dolina, asi každému sa vybaví aspoň jedna prírodná zaujímavosť tejto najnavštevovanejšej doliny Veľkej Fatry. Nie je teda prekvapením, že ju vyhľadávajú všetky vekové skupiny.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore