Termálne kúpalisko Sklené Teplice

Okrem známych kúpeľov sa v obci Sklené Teplice nachádza aj termálne kúpalisko. Návštevníkom, ale aj kúpeľným hosťom, je k dispozícii počas letnej sezóny. V areáli kúpaliska v Sklených Tepliciach sa nachádzajú tri bazény s liečivou termálnou vodou.

Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach – areál kúpaliska

Liečivá termálna voda v bazénoch

Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach sa nachádza na okraji obce Sklené Teplice. Kúpalisko môžeme zaradiť rozlohou medzi menšie kúpaliská na Slovensku, čo však neuberá na jeho atraktivite. V areáli kúpaliska sa nachádzajú tri bazény – plavecký bazén s teplotou vody 28 °C, detský bazén s teplotou vody 35 °C a sedací bazén s teplotou vody 40 °C. Návštevníkom je k dispozícii bufet, pre najmenších detské ihrisko so šmykľavkou či hojdačkami.

Ako už názov napovedá, kúpalisko je termálneho a liečivého charakteru. Voda je vhodná pre osoby s ochoreniami nervovej sústavy a pohybového aparátu. Kúpalisko s radosťou využívajú aj klienti užívajúci si rekondičné pobyty v Kúpeľoch Sklené Teplice.

Termálne kúpalisko Sklené Teplice je otvorené v priebehu letnej sezóny od júna do septembra. Návšteva kúpaliska v krásnom prostredí je vhodná pre rodiny s deťmi a pre seniorov.

Doprava do Sklených Teplíc

Okresné mesto Žiar nad Hronom leží od Sklených Teplíc približne 20 km. Do Sklených Teplíc pravidelne premáva autobusové spojenie. Cesta trvá približne 30 minút. 

Historické mesto Banská Štiavnica a Sklené Teplice delí 15 km. Do Sklených Teplíc pravidelne premáva autobusové spojenie. Cesta trvá približne 15 – 20 minút.

Najbližšie železničné stanice sa nachádzajú v Hliníku nad Hronom (8 km od Sklených Teplíc) a v Žiari nad Hronom (16 km od Sklených Teplíc).

Kde sa nachádza termálne kúpalisko?

Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach sa nachádza na okraji obce v smere do Banskej Štiavnice. Leží neďaleko kúpeľných budov a travertínových vodopádov, medzi budovou Banského kúpeľa a Jaskynným kúpeľom Parenica. Vstup na kúpalisko je od hlavnej cesty.

Parkovanie

Parkovisko nájdete v blízkosti termálneho kúpaliska (cca 200 m, v smere jazdy do Banskej Štiavnice). Parkovisko je nestrážené a bez poplatku. 

Menšie parkoviská sa nachádzajú pred Kultúrnym parkom, pred nákupným centrom a v blízkosti autobusovej zastávky – Kúpele.

Fotogaléria

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Cena vstupného sa pohybuje okolo 3,00 – 8,00 €. Otváracia doba sa v priebehu letnej sezóny a jednotlivých dní môže líšiť.

Aktuálne otváracie hodiny a cenník kúpaliska Sklené Teplice nájdete na oficiálnej webovej stránke Kúpeľov Sklené Teplice, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Mapa miesta

Kontakt

Termálne kúpalisko Sklené Teplice spadá pod správu:

Kúpele Sklené Teplice

966 03 Sklené Teplice

GPS súradnice: 48.5262225°, 18.8647216°

Mohlo by vás zaujímať

Vonkajší bazén Holidaypark Kováčová

Holidaypark Kováčová je obľúbeným letným termálnym kúpaliskom v rovnomennej obci Kováčová. K dispozícii je pre návštevníkov niekoľko bazénov, rôzne vodné atrakcie, zaujímavý program, ale čo je najdôležitejšie – termálna liečivá voda.

Zistiť viac
Teplice kúpalisko Vyhne Vyhne – obľúbený aquapark

Keď je reč o Vyhniach, asi každý z nás si predstaví areál obľúbeného termálneho kúpaliska. Nie každý však vie, že na jeho mieste pôvodne stáli známe kúpele Vyhne, ktorých obľuba presiahla hranice Uhorska. Vydajte sa s nami po stopách zabudnutej slávy kúpeľov vo Vyhniach.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore