Termálne kúpalisko Izabela vo Vyšných Ružbachoch

Termálne kúpalisko Izabela sa nachádza v krásnom vysokohorskom prostredí kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch s množstvom zelene. Voda sa do bazénov je privádza z termálneho prameňa Izabela s liečivými účinkami. Zaujímavým prvkom areálu je ostrov v bazéne s vysokými smrekmi a skokanský mostík s výškou 5 m. Kúpalisko je k dispozícii nielen kúpeľným hosťom, ale aj širokej verejnosti.

Letné kúpalisko Izabela

Z terasy historického Grand Hotela Strand rovno do bazéna

Kúpalisko Izabela vo Vyšných Ružbachoch sa nachádza v pokojnom prostredí ružbašského kúpeľného parku, uprostred ihličnatých lesov a kopcov. Z terasy historického Grand Hotela Strand sa dostanete priamo k bazénom. 

Nachádzajú sa tu 4 vonkajšie bazény, z toho dva detské. V prevádzke sú len v letných mesiacoch. Vonkajšie bazény sa plnia z termálneho minerálneho prameňa Izabela s teplotou vody 23 °C, detské bazény majú teplotu vody 28 °C. Termálna voda vo Vyšných Ružbachoch má priaznivé účinky na choroby obehového ústrojenstva, ženské choroby a ochorenia dýchacích ciest. 

Krytý bazén Izabela je otvorený celoročne

Navštíviť kúpalisko vo Vyšných Ružbachoch môžete v každom ročnom období. Okrem vonkajších bazénov sa tu nachádza krytý, celoročne otvorený bazén s liečivou vodou a teplotou vody 34 °C. Kupola na krytom bazéne je odsúvateľná. Súčasťou bazénu je aj oddychový priestor s občerstvením a šatňami. 

Atrakciou areálu je ostrov v bazéne s ihličnatými stromami

Zaujímavou atrakciou areálu kúpaliska je ostrov v rekreačnom bazéne s vysokými ihličnatými stromami a skokanská veža v plaveckom bazéne s výškou 5 m. V areáli sú tiež detské ihriská, ležadlá, infrasauna, občerstvenie, šatne a sociálne zariadenia. Na svoje si prídu všetky vekové skupiny.

Vychutnajte si krásne prostredie Ružbašských kúpeľov

Minerálne kúpele Vyšné Ružbachy sa nachádzajú v oblasti severného Spiša a Pienin. Pieninský národný park s bohatou faunou a flórou má množstvo turistických chodníkov pre peších turistov. Táto oblasť je známa nielen krásnou prírodou, ale aj bohatstvom termálnych prameňov, ktorými vás prevedie cesta minerálnych prameňov, krásnou ľudovou architektúrou zamagurských dedín a zaujímavou históriou. 

Kúpele Vyšné Ružbachy ponúkajú mnoho.Minerálne pramene, lyžiarske strediská priamo vo Vyšných Ružbachoch, zaujímavé výtvory prírody – kráter vo Vyšných Ružbachoch a človeka – travertínové sochy na okraji obce Vyšné Ružbachy sú národnou kultúrnou pamiatkou. Po relaxe v termálnom kúpalisku Izabela môžete absolvovať pobyt v kúpeľoch Vyšné Ružbachy alebo využiť služby pre jednodňových návštevníkov v balneoterapii, či wellness centre.

Kúpalisko vo Vyšných Ružbachoch má bohatú históriu

Kúpele Vyšné Ružbachy a termálne kúpalisko majú bohatú históriu. Prvý kúpeľný dom s bazénom vznikol už v roku 1595, samotné termálne kúpalisko v roku 1923. Kúpalisko malo rozmery 34 x 21 m a hĺbku vody 2,40 m. Vzniklo zásluhou Jána Zamoyského, syna majiteľa kúpeľov a nadšeného športovca. Termálne kúpalisko bolo v tom období najväčšie na Slovensku a kúpele sa stali postupne jedny z najmodernejších na Slovensku. 

V roku 1927 poľský gróf a majiteľ kúpeľov Andrej Zamoysky zomrel. Jeho syn Ján, ktorý mal za ženu španielsku princeznú Izabelu Bourbon, chcel novými vrtmi zvýšiť výdatnosť prameňov. Dal navŕtať nový prameň z hĺbky 110 m, ktorý pomenoval po svojej manželke Izabele. Tým sa pozdvihla úroveň kúpeľov. V rokoch 1929 – 1933 sa podarilo vybudovať kúpalisko s rozmermi 50×50 m s hĺbkou 3,5 m, s plaveckou dráhou a 5 m vysokým skokanským mostíkom pre skokanské disciplíny. K bazénu bola postavená veľkokapacitná kabínková prezliekáreň a moderný tobogan. Neďaleko neho postavili na travertínovej kope budovu zamoyského Bieleho domu, ktorý slúžil na stravovanie hostí.

Fotografie

Doprava k termálnemu kúpalisku Izabela vo Vyšných Ružbachoch

Vyšné Ružbachy sa nachádzajú asi 15 km na západ od Starej Ľubovne. Keď idete zo Starej Ľubovne smerom do Kežmarku, príp. Popradu, v Nižných Ružbachoch odbočíte vpravo. Z obce Nižné Ružbachy vás povedie cesta 3. triedy č. 3124. Na križovatke v obci odbočíte vľavo. Cesta cez kúpeľný park vás dovedie až k termálnemu kúpalisku Izabela, ktoré sa nachádza pri Grand Hoteli Strand.

Zo Starej Ľubovne, z obce Nižné Ružbachy a z Podolínca premáva do Vyšných Ružbách priamy autobusový spoj. Pokiaľ sa sem vyberiete z Kežmarku, rátajte s jedným prestupom.  

Parkovanie

Parkovať je možné pri termálnom kúpalisku a Grand Hoteli Strand. Parkovanie je spoplatnené.

Mapa miesta

Otváracie hodiny/Vstupné/Cenník

Kúpalisko Izabela vo Vyšných Ružbachoch je otvorené len počas letných mesiacov. Krytý bazén Izabela je otvorený celoročne. 

Kontakt

Kúpele Vyšné Ružbachy a.s.
Vyšné Ružbachy 48
065 02 Vyšné Ružbachy

GPS súradnice: 49.3054436°, 20.5546736°

Mohlo by vás zaujímať

Vyšné Ružbachy kúpele Nestville čokoláda Nestville Park v Hniezdnom

Patríte k milovníkom tradičných remesiel? Nestville Park s celým areálom vám ponúka mnohé. Či už je to história liehovarníctva a s ním spojených remesiel, ochutnávka tradičných výrobkov alebo príjemné posedenie v reštaurácii či čokoládovni. Ak navštívite neďalekú Starú Ľubovňu, neobíďte aj Nestville Park v Hniezdnom.

Zistiť viac
Letecký pohľad na Ľubovniansky hrad Ľubovniansky hrad

Rozprávkový Ľubovniansky hrad z 13. storočia spolu s múzeom a skanzenom láka domácich aj zahraničných turistov. Vedeli ste, že tu bol väznený kráľ Madagaskaru Móric Beňovský? Okrem toho tu istý čas ukrývali aj poľské korunovačné klenoty, ktorých repliky si môžete pozrieť v rámci prehliadky.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore