Termálne kúpalisko Eva na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch

Termálne kúpalisko Eva je situované v krásnom prostredí plnom zelene na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Je významnou pamiatkou funkcionalistickej architektúry a národnou kultúrnou pamiatkou. Je tiež poslednou stavbou na Kúpeľnom ostrove od budovateľov piešťanských kúpeľov rodiny Winterovcov.

Plavecký vonkajší bazén (50 m) – Kúpalisko Eva Piešťany

Kúpalisko Eva v areáli stromov a zelene

Termálne kúpalisko v Piešťanoch je vyhľadávané turistami z blízkeho, aj ďalekého okolia, ale aj kúpeľnými hosťami piešťanských kúpeľov. Kúpeľní hostia ubytovaní v liečebných domoch, hlavne tých bez bazénov, majú možnosť využiť účinky liečivej vody priaznivo vplývajúcej na pohybové ústrojenstvo priamo na Kúpeľnom ostrove.

Kúpalisko Eva je situované v areáli plnom stromov a zelene. Ak sa sem vyberiete, nezabudnite sa poprechádzať aj krásnym piešťanským kúpeľným parkom s jazierkami a pávmi. V areáli kúpaliska nájdete plochy vyhradené na slnenie a pre rôzne športy ako je volejbal, tenis, či trávnatá plocha na kriket. 

Na kúpalisku s kapacitou asi 1500 návštevníkov sa nachádza niekoľko bazénov. Ide o plavecký 50 m bazén, kľudový bazén a detský bazén so šmýkačkou. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie. Teplota vody v bazénoch sa pohybuje od 27 – 36 °C. V ranných hodinách si môžete zaplávať, každý deň sú vyhradené hodiny na kondičné plávanie. 

Na kúpalisku v Piešťanoch sa nachádza aj krytý bazén

Krytý bazén na kúpalisku Eva bol dlhé roky mimo prevádzky. Otvorili ho opäť v roku 2019, kedy prilákal množstvo návštevníkov. Bazén je dlhý 25 m a široký cez 10 m. Hĺbka bazéna je od 1,1 – 1,8 m. 

Bazén je vhodný aj na výučbu plávania počas školského roka. Nachádza sa tu 6 plaveckých dráh a chrliče vody, ktoré spolu s teplou liečivou vodou pôsobia priaznivo na organizmus. Či je v súčasnosti v prevádzke, sa je potrebné informovať na oficiálnej stránke kúpaliska Eva, ktorú uvádzame v sekcii kontakt.

Fotografie

História kúpaliska Eva

Termálne kúpalisko Eva bolo vybudované v rokoch 1933 – 1934 podľa projektu architektov F. Wimmera, V. Kolátora a A. Szönyiho. Kúpalisko Eva je spolu so Zelenou žabou v Trenčianskych Tepliciach a kúpaliskom v Rajeckých Tepliciach predstaviteľom funkcionalistickej architektúry.

Vo svojej dobe patrilo kúpalisko Eva k najmodernejším v Európe. Vyrástlo tu mnoho športovcov, úspešných plavcov, či vodných pólistov. Konalo sa tu množstvo medzinárodných športových podujatí. 

Zaujímavosti

  • Kúpalisko Eva bola odrazovým mostíkom pre viacerých vrcholových športovcov. Vyrástla tu aj dvojnásobná olympijská medailistka Martina Moravcová. 
  • Kúpalisko v Piešťanoch je domovom klubu vodného póla. Prvé zmienky o vodnom póle v Piešťanoch sú z roku 1932, patrí teda k najstarším kolektívnym športom v meste. Najprv trénovali v stojatej vode ramena Váh. V roku 1934 sa po otvorení kúpaliska Eva presunuli tréningy a zápasy sem.
  • Mesto Piešťany je od nepamäti spojené s vodou, a to nielen tou liečivou. Kúpalisko Eva je preto len jedna z možností na kúpanie sa v meste a okolí. Priamo v meste a blízkej obci Banka nájdete krytú plaváreň. Zaujímavou atrakciou sú aj prírodné kúpaliská v okolí Piešťaň.

Doprava na termálne kúpalisko Eva v Piešťanoch

Termálne kúpalisko Eva sa nachádza na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Z centra Piešťan sa sem dostanete autom smerom na obec Banka cez Krajinský most, pešo cez Kolonádový most

V meste Piešťany sa nachádza vlaková aj autobusová stanica. Premáva tu MHD v pravidelných intervaloch a dovezie vás aj priamo na Kúpeľný ostrov. 

Parkovanie

Parkovanie je pred areálom kúpaliska zadarmo.

Mapa miesta

Program/Akcie

Na termálnom kúpalisku Eva na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch sa počas letnej sezóny koná množstvo športových, kultúrnych podujatí a podujatí pre deti.

Postrehy návštevníkov

Kúpalisko síce staršieho dáta, ale radi ho navštevujeme. Je veľké rozlohou, voda termálna. K dispozícii sú aj lehátka. Kúpalisko má aj priestor vysadený stromami, kde v polotieni môžu byť maminy s malými deťmi, či ľudia, ktorí nepreferujú celodenný pobyt na slnku. Pre deti je tu aj menšia šmýkačka. Občerstvenie bufetové. Návštevu odporúčam, ale luxus nečakajte….
Marika H.M.

Super…spokojnosť na 100%,,,hlavne že slniečko svietilo,voda super,velké plus detská kĺzačka.;bufety super…určite návštevu zopakujeme..
Andrea O.CH.

Otváracie hodiny/Vstupné/Cenník

Kúpalisko je otvorené počas letnej sezóny od mája do septembra. Vstupné sa pohybuje v rozmedzí 3,50 – 5,50 €.

Aktuálne otváracie hodiny a cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke termálneho kúpaliska Eva, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Video

Funkcionalistická pamiatka – Kúpalisko Eva, PIešťany

Kontakt

Termálne kúpalisko Eva
Kúpeľný ostrov
921 01 Piešťany

GPS súradnice: 48.587111°, 17.842162°

Mohlo by vás zaujímať

Obraz Alfonsa Muchu v Thermia Palace Obraz Alfonsa Muchu v Piešťanoch

Alfons Mucha bol český maliar a najvýznamnejšia osobnosť európskej secesie. Patril medzi významných hostí a návštevníkov piešťanských kúpeľov. Z vďačnosti namaľoval špeciálne pre kúpele obraz, ktorý sa nachádza vo výklenku v luxusnom 5* hoteli Thermia Palace.

Zistiť viac
Hrad Beckov Park miniatúr Podolie

Ak sa zaujímate o hrady a zámky na Slovensku, urobte si výlet s rodinou a navštívte Park miniatúr Podolie. Mnohé z vystavovaných modelov už zanikli a práve tu nájdete ich vedecké rekonštrukcie. Vďaka nim budete vedieť ako niektoré hrady vyzerali v čase ich najväčšej slávy.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore