Letné kúpalisko Dudince

Neďaleko známych kúpeľov v Dudinciach sa nachádza obľúbené letné termálne kúpalisko Dudinka. Pre malých, ale i veľkých, je na kúpalisku Dudince k dispozícii niekoľko bazénov, vodné atrakcie, či možnosť na vlastnej koži odskúšať dudinskú minerálnu vodu a jej účinky. 

Jeden z bazénov kúpaliska

Kúpalisko Dudince je otvorené počas letnej sezóny

Letné kúpalisko Dudinka sa nachádza neďaleko kúpeľov Dudince, na konci kúpeľného parku. Letné kúpalisko je otvorené pre domácich, či hostí počas letnej sezóny. Nájdete tu hneď niekoľko bazénov s klasickou vodou, ale i minerálny bazén. Na kúpalisku je okrem iného k dispozícii bufet s občerstvením, vodné atrakcie pre deti, ležadlá, či slnečníky.  

Termálne kúpalisko s minerálnym bazénom

Na letnom kúpalisku Dudinka sú k dispozícii pre návštevníkov 4 bazény:

  • Rekreačný bazén – dĺžka 25 m, šírka 12,5 m, hĺbka 1,30 m, teplota vody 26 – 28 °C.
  • Bazén s vodnými atrakciami – výjazd z tobogánu, rodinná šmýkačka, vodný kanál s tryskami, teplota vody 28 °C.
  • Detský bazén – hĺbka max. 0,4 m, teplota vody 30 °C.
  • Sedací minerálny bazén s dudinskou liečivou vodou – hĺbka 1,05 – 1,14 m, teplota vody 33 – 34 °C (pobyt v minerálnom bazéne je odporúčaný maximálne po dobu 30 min, vstup je spoplatnený). 

Dudinská liečivá voda

Dudinská minerálna voda pôsobí priaznivo pri rôznych ochoreniach. Lieči problémy pohybového aparátu, srdcovo-cievneho a nervového systému. Sedací bazén je vhodný pre ľudí, ktorí si želajú na chvíľu preliečiť kosti, kĺby, či svaly. Pozor si musia dávať najmä ľudia trpiaci ochoreniami srdca. 

Fotogaléria

Kde sa nachádza kúpalisko Dudince?

Kúpalisko Dudinka sa nachádza neďaleko liečebných domov kúpeľov v Dudinciach, na konci kúpeľného parku, vedľa lesoparku Búroš. Kúpalisko Dudinka pri návšteve isto neminiete.

Mapa miesta

Parkovanie

Parkovanie je zabezpečené neďaleko kúpaliska (cca 150 m). Parkovisko je bez poplatku a nestrážené.

Program/Akcie

V priebehu letných mesiacov sa na kúpalisku konajú pravidelné programy, ktoré moderujú detskí animátori.

Postrehy návštevníkov

Pekné a čisté prostredie, fajn jedla, tobogány pre deti, slušné vstupné – 5,50€. Mohli by rozšíriť ponuku nanukov pre deti, aj keď mohli byť len rovno vypredané. Za vstup do minerálkového bazéna sa dopláca 2,50, dá sa aj na náramok a zaplatiť pri odchode. Ten som ale nevyskúšal.
Julián L.

Super liečivé voda. Pekne prostredie a príjemný celkový pobyt. Dobre varia a všetkého je dostatok.
Mária H.

Vstupné/Cenník

Vstupné sa pohybuje okolo 3,00 € – 5,50 €.

Aktuálny cenník kúpaliska Dudince nájdete na oficiálnej webovej stránke kúpaliska, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Otváracie hodiny

Otváracia doba kúpaliska v Dudinciach sa počas jednotlivých mesiacov v letnej sezóne môže líšiť.

Aktuálne otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendu nájdete na oficiálnej webovej stránke kúpaliska, ktorú nájdete nižšie v sekcii kontakt.

Video

Letné kúpalisko Dudinka – letná atmosféra

Kontakt

Termálne kúpalisko Dudinka spadá pod správu:

Kúpele Dudince, a.s.
Kúpeľná 106/3
962 71 Dudince

GPS súradnice: 48.16682°, 18.87514°

Mohlo by vás zaujímať

Pramentitová kopa Dudince – Kúpeľný prameň pred kúpaliskom Dudink Dudinské travertíny

Neďaleko kúpeľov Dudince sa nachádza prírodná pamiatka Dudinské travertíny. Travertíny tvoria viaceré chránené prírodné útvary, ktoré vznikli vyzrážaním minerálnej vody okolo prameňa. Táto unikátna prírodná pamiatka patrí medzi hlavné atrakcie mesta Dudince.

Zistiť viac
Galéria Masiek - Lišov Múzeum Obec Lišov

Malá obec Lišov v regióne Hont sa môže pochváliť niekoľkými zaujímavosťami. Nájdete tu galériiu masiek, ktorá predstavuje návštevníkom historické masky z rôznych oblastí sveta, Lišovská izba zas tradície hontianskeho regiónu. Keltské obydlie predstavuje živé múzeum.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore