Holidaypark Kováčová

Holidaypark Kováčová je obľúbeným letným termálnym kúpaliskom v rovnomennej obci Kováčová. K dispozícii je pre návštevníkov niekoľko bazénov, rôzne vodné atrakcie, zaujímavý program, ale čo je najdôležitejšie – termálna liečivá voda.

Okolie detského bazéna

V Holidayparku Kováčová sa rozhodne nudiť nebudete

Obec Kováčová sa nachádza medzi mestami Zvolen a Banská Bystrica, priamo pri rýchlostnej komunikácii, ktorá spája Bratislavu s Banskou Bystricou. Obec je známa predovšetkým kúpeľmi a aquaparkom.

Holidaypark Kováčová je novovybudovaný areál, ktorý vznikol na mieste pôvodného termálneho kúpaliska. Termálna voda, ktorá tu vyviera z hĺbky 500 m, má pri vrte teplotu 48,5 °C. V bazénoch je voda ochladená na príjemných 26 až 38 °C. Pre návštevníkov je k dispozícii niekoľko bazénov s rôznou teplotou vody, a vodné atrakcie. V bazénoch sa nachádzajú rôzne hydromasážne prvky ako chrliče, vodné trysky, dnový vzduchový gejzír a samostatný veľký whirlpool bazén. 

Pre návštevníkov je, samozrejme, k dispozícii aj reštaurácia či mokrý bar. V lete sú v prevádzke viaceré stravovacie zariadenia v celom areáli. Nachádza sa tu ihrisko pre plážový volejbal či detské ihrisko. Holidaypark ponúka návštevníkom pravidelné aktivity ako cvičenie v bazéne, aerobik, detský plavecký tréning či detské animačné programy. V Holidayparku Kováčová sa rozhodne nudiť nebudete.

Bazény v aquaparku Kováčová

Pre návštevníkov aquaparku sú k dispozícii nasledovné bazény:

  1. Detský bazén – hĺbka 0,3 m, teplota vody 32 °C
  2. Oddychový sedací bazén – hĺbka 0,9 m, teplota vody 38 °C
  3. Plavecký bazén – dĺžka 50 m / šírka 21 m / hĺbka 2 m, teplota vody 26 °C
  4. Rekreačný bazén – hĺbka 0,70 až 1,40, teplota vody 28 °C

Banskobystrický kraj je bohatý na zaujímavé pamiatky a atrakcie, ako napríklad Zvolenský zámok, Múzeum SNP v Banskej Bystrici a mnohé iné. Spojte preto návštevu tohto kraja s pobytom v stredoslovenských kúpeľoch, Romantici sa môžu ubytovať hoci aj na Vígľašskom zámku. Doprajete si tak dostatok času na preskúmanie všetkého, čo tento krásny kraj Slovenska ponúka.

Fotografie

Liečivá voda v Kováčovej

Rovnakú vodu, ako využíva Holidaypark Kováčová, využívajú aj Kúpele Kováčová a Národné rehabilitačné centrum, ktoré sa tiež nachádzajú v obci Kováčová. Voda v Kováčovej je termálna, hypotonická, minerálna, síranovo-hydrouhličitanová, vápenato-horečnatá. 

V kúpeľníctve sa využíva najmä na liečenie pohybového ústrojenstva a reumatických ochorení (Bechterevova choroba), pri liečbe nervových chorôb, chorôb tráviaceho ústrojenstva, chorôb z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, chorôb obličiek, močových ciest a ženských chorôb.

Neďaleko Kováčovej ležia aj o niečo známejšie Kúpele Sliač. Zaujímavé, že aj keď ich od seba delí len pár kilometrov, navzájom si nekonkurujú. Prečo? Je to jednoduché. Sliačske minerálne pramene s vysokým obsahom oxidu uhličitého sa využívajú predovšetkým na liečbu srdcovo-cievnych chorôb.

Doprava

Obec Kováčová je situovaná na juhozápadnom okraji Zvolenskej kotliny, 4 km západne od mesta Zvolen. Východným okrajom obce vedie cesta I/69, ktorá tu križuje rýchlostnú cestu R1 z Nitry do Banskej Bystrice a cestu I/66 zo Zvolena. Len 3 km severne sa nachádza letisko Sliač. Prímestskú autobusovú dopravu zabezpečuje verejná doprava. Najbližšia autobusová zastávka od Aquaparku Holidaypark Kováčová je vzdialená 100 m.

Ako sa dostať do Holidayparku Kováčová

Ako sme už spomenuli vyššie, kúpalisko v Kováčovej leží v blízkosti hneď niekoľkých kúpeľných miest. Pre lepšiu orientáciu a plánovanie výletov vám uvedieme popis trasy k najbližším z nich.

Kúpele Sliač

Ak ste na pobyte v sliačskych kúpeľoch, od Kováčovej vás delí približne 6,4 km. Cesta autom vám zaberie 10 minút. Najkratšia trasa je po ceste číslo 2449 do Sliaču a odtiaľ po ceste číslo 69 smerom do Kováčovej.

Odporúčame osobnú dopravu, nakoľko pri verejnej doprave je potrebný prestup až vo Zvolene.  

Kúpele Sklené Teplice

Kúpele Sklené Teplice sú vzdialené od Holidaypark v Kováčovej 37,6 km. Cesta autom trvá približne 30 minút. Z kúpeľov je potrebné pokračovať smerom na Hliník nad Hronom, pri Hronskej Breznici sa napojiť na cestu R1 (spoplatnený úsek) a pokračovať až do Kováčovej. Tu následne použiť výjazd z R1 – Kováčová. 

Aj v tomto prípade odporúčame využiť osobnú dopravu nakoľko je potrebné prestupovať v Žiari nad Hronom a Zvolene. Cesta s prestupmi pri ideálnom spojení zaberie hodinu až hodinu a pol. 

Kúpele Brusno 

Kováčová je od kúpeľov v Brusne vzdialená 41,2 km. Cesta autom vám bude trvať cca 34 min. Z kúpeľov je potrebné pokračovať do obce Brusno a odtiaľ po ceste č. 66 smerom do Banskej Bystrice. Tu sa následne napojiť na obchvat R1 (spoplatnený úsek) a pokračovať ďalej smerom na Zvolen. Z rýchlostnej cesty použiť výjazd Kováčová a pokračovať cez obec až na koniec obce ku aquaparku.

Odporúčame cestovať osobnou dopravou, nakoľko je potrebné prestupovať v Banskej Bystrici a následne vo Zvolene. Cesta s prestupmi pri ideálnom spojení zaberie približne hodinu a pol.

Parkovanie

Pri kúpalisku sa nachádza priestranné parkovisko a autocamping.

Mapa miesta

Program/Akcie

Aquapark Holidaypark Kováčová pravidelne usporadúva animačné programy nielen pre deti. Aktuálny program nájdete na oficiálnej webovej stránke Holidaypark Kováčová, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Postrehy návštevníkov

Je super ze vo vsetkych bufetoch a baroch sa da platit naramkom. Trosku mi vadi ze potom pri pokladni pri odchode sa da platit len cash. Inak maju vyborne langose! A v celom areali je pekna priroda a stromy. Najdete tam aj outdoorove fitko.Co sa tyka vodnych atrakcii tak je to take stredne velke lokalne kupalisko. Zodpoveda tomu maly pocet bazenov (1 tobogan) a tiez nizka cena. Takze za mna ok.
Janči K.

Vyborne miesto na relax po celodennom výlete.
Martin F.

Vstupné/cenník/Otváracie hodiny

Cenník vstupného sa pohybuje v rozmedzí 11.00 € – 20.00 €. Otváracia doba sa môže líšiť v závislosti od sezóny a jednotlivých dní.

Aktuálny cenník a otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendov nájdete na oficiálnej webovej stránke Holidaypark Kováčová, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Video

Kontakt

AQUAPARK KOVÁČOVÁ, s.r.o
Kúpeľná ulica
962 37 Kováčová

GPS súradnice: 48.606176°, 19.098355°

Mohlo by vás zaujímať

Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach – pohľad na bazén Termálne kúpalisko Sklené Teplice

Počuli ste niekedy o rebríku, ktorý vedie priamo do neba? Jeden taký umelecký unikát sa nachádza aj na Slovensku, v malej obci Dúbravica. Obec je výnimočná nielen svojimi zaujímavými a netradičnými turistickými atrakciami, ale i Kostolom sv. Žofie, a hrádkom rodiny Dúbravických.

Zistiť viac
Plavecký bazén v letnom termálnom kúpalisu Sliač Letné termálne kúpalisko v Sliači

Letné termálne kúpalisko v Sliači sa nachádza neďaleko kúpeľov. Hoci patrí k menším rodinným kúpaliskám, má pre svojich návštevníkov k dispozícii jedinečnú prírodnú liečivú vodu. V areáli sa nachádza aj športový areál s rôznymi možnosťami športových aktivít. 

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore