3 dôvody, prečo stráviť dovolenku v kúpeľoch na Slovensku

Dobrú dovolenku už nemusíte hľadať pri mori za hranicami, ale aj na Slovensku. Najkvalitnejšie služby spojené s vodou, a navyše prospešné pre zdravie, si užívajú návštevníci kúpeľov a wellness hotelov. Dovolenka v kúpeľoch na Slovensku? A nebude to nuda? Rozhodne nie. Neveríte? Nasledujúce dôvody vás určite presvedčia, že slovenské kúpele majú čo poskytnúť aj vám. Tak neváhajte a navštívte ich aj vy.

Vnútorný bazén, Thermia Palace

Spoznávajte Slovensko vďaka kúpeľom

Je dôležité podporiť cestovný ruch na Slovensku. Návšteva kúpeľov je tým správnym spôsobom. Navyše, ani na dovolenke doma sa nebudete nudiť. Cestovanie do kúpeľov môže znamenať aj spoznávanie nových miest na Slovensku. Zavítajte do regiónov, cez ktoré ste doteraz možno len prechádzali. Vyjdite si vo voľnom čase na prechádzku do hôr alebo na kultúrne podujatie v kúpeľnom meste. Zoberte so sebou na kúpeľný pobyt aj svojho partnera. Ozvláštnite si kúpeľný pobyt pre dvoch spoznávaním miest, ktoré mohli byť pre vás doteraz veľkou neznámou.

Čaká na vás vysoká úroveň služieb, ochotný personál a výnimočné prostredie. K tomu nadštandardné hotelové wellness, chutná strava a rôzne atraktívne možnosti trávenia voľného času priamo v kúpeľoch.

Ak ste si cestou do kúpeľov stále nie istí, nasledujúce riadky vás určite presvedčia. Kúpeľný pobyt totiž môže byť ideálnym riešením nielen pre vás, ale aj pre celú vašu rodinu. Prečítajte si, prečo sú kúpele také jedinečné a prečo dovolenka v kúpeľoch na Slovensku bude to pravé.

Podzemné bohatstvo Slovenska

V slovenských regiónoch nájdete mnoho zaujímavostí. Stačí si len vo voľnom čase zájsť na prechádzku po okolí a naštudovať si niečo o jeho histórii. Na výber je toho mnoho, pretože na Slovensku sa nachádza vyše 1300 prameňov minerálnej vody, vhodných na pitie či využívaných aj na liečebné účely. 

Keby sme všetkou minerálnou vodou Slovenska naplnili fľaše, tak by sme ňou mohli zásobiť celú Európu. Také je podzemné bohatstvo Slovenska. Vzhľadom na výskyt veľkého počtu prameňov termálnej vody, vznikajú po celom Slovensku rekreačné komplexy s možnosťou trávenia dovolenky.

Prameň Piešťany

Strávte tento rok dovolenku v kúpeľoch na Slovensku. Odvďačí sa vám nielen vaše telo, ale aj slovenský cestovný ruch.

Kúpeľný pobyt zlepšuje zdravotný stav v každom veku

Telesná a duševná pohoda je pre človeka v každom veku dôležitá. O telo a ducha sa však treba aj starať. Platí to pre seniora, ktorý už má pracovné roky za sebou, i pre manažéra, ktorý pracuje sedem dní v týždni. Niektorí preto cestujú k moru, iní sa vyberú do človekom nedotknutej prírody. Kúzlo dokonalej dovolenky však spočíva v tom, že starať sa treba o telo i ducha rovnako. A práve v tom tkvie jedinečná výhoda dovolenky v kúpeľoch.

Vďaka rôznym procedúram, ktoré je v kúpeľoch možné absolvovať, človek dodá svojmu telu potrebný oddych. Sauna vyženie z tela škodliviny, masáž uvoľní stuhnuté svaly. Takéto procedúry oceňujú aj seniori, z ktorých mnohí navštevujú kúpele na Slovensku pravidelne. Kúpeľný pobyt má blahodárne účinky nielen na telo unavené z manuálnej práce, ale je liekom aj pre ľudí trpiacich stresom či psychickou únavou. Pri relaxačných procedúrach oddychuje aj myseľ.

Prevencia civilizačných ochorení

Astma, alergie, obezita, choroby pohybového a obehového ústrojenstva, vysoký tlak či diabetes sú najčastejšie dôvody, pre ktoré ľudia podstupujú kúpeľnú liečbu. Neoceniteľné sú aj v prípade, že sa cítite fit a zdravý. Nie je snáď lepšej a príjemnejšej cesty ako predchádzať rôznym ochoreniam, než je čas strávený v kúpeľoch. Dovolenka v kúpeľoch je v podstate vhodná prevencia pre každého. Jej zmyslom je prinavrátiť zdravie a duševnú pohodu, aj vďaka kombinácii aktívneho pohybu s relaxom. Každodenný pohyb v kombinácii s čerstvým vzduchom preosieva vašej imunite a celému organizmu.

V kúpeľoch získate späť svoje stratené zdravie, duševnú pohodu a predídete mnohým civilizačným ochoreniam.

V kúpeľoch na Slovensku sa naučíte, ako sa o seba starať

Jednou z pridaných hodnôt dovolenky v kúpeľoch na Slovensku je vzdelávanie. Kúpele vás môžu naučiť správnym fyziologickým návykom. Počas kúpeľného pobytu napríklad absolvujete stretnutie s fyzioterapeutom. Ten vám ukáže a vysvetlí jednotlivé cviky, ktoré vám môžu pomôcť, napríklad na skrátené svaly chrbta. V kúpeľoch vás naučia, ako správne sedieť pri práci za počítačom alebo vám poskytnú mnohé cenné rady do budúcnosti.

Znovuzrodenie v kúpeľoch

Keď sa vrátite z kúpeľov, pokračujte v zdravom životnom štýle. Zbavte sa aj zdraviu škodlivých zlozvykov. Nevynechávajte ani pohybovú aktivitu. Zvoľte si aktivitu pri ktorej sa cítite dobre a je vám najbližšia. Skúste napríklad denné prechádzky spolu s partnerom, turistiku, severskú chôdzu, plávanie alebo bicyklovanie. Robte to, čo vás teší a dodáva vám pozitívne emócie a tým aj pozitívnu energiu.

Sústreďte sa aj na racionálne stravovanie. Do jedálnička je dobré zaradiť ovocie a zeleninu a tiež ľahké mäsá. Vyraďte mastné a údené jedlá. Sladkosti je dobré nahradiť napríklad vlašskými orechmi, ľanovými semienkami, chia semienkami či mandľami. Obmedzte príjem alkoholu a sladených nápojov. A nakoniec, zapojte do tohto ozdraveného procesu, celú rodinu a svojich blízkych.

chôdza - dovolenka v kúpeľoch na Slovensku

Pomôžte svojmu pohybovému ústrojenstvu naštartovať správne metabolické procesy vo vašom tele. Chcete vedieť ako? To vám poradia počas dovolenky v kúpeľoch.

Ešte stále váhate, či strávite dovolenku v kúpeľoch na Slovensku? Nepresvedčil vás fakt, že môžete spoznávať našu krajinu, urobiť niečo pre svoje zdravie a zároveň získať aj svoju stratenú vnútornú pohodu? A čo tak možnosť naučiť sa niečo o svojom tele, ako funguje a čo potrebuje k tomu, aby fungovalo čo najdlhšie?

Ak vás nič z vyššie spomenutých benefitov dovolenky strávenej v kúpeľoch nepresvedčilo o tom, aby ste ihneď objednali nejaký pobyt, siahnite po fotogalérii, pretože takú krásu, ako v slovenských kúpeľoch, nikde inde neuvidíte.

Fotogaléria

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný-masage Ako vybrať vhodný liečebný pobyt v kúpeľoch?

Liečebný pobyt nie je len o oddychu a relaxe, ale jeho cieľom je aj úľava od zdravotných problémov. Pri výbere liečebného pobytu je preto dôležité zhodnotiť svoj zdravotný stav. V prípade vážnejších zdravotných problémov konzultujte výber liečebného pobytu aj so všeobecným alebo odborným lekárom.

Zistiť viac
Kolonáda Bardejovské kúpele Spoznajte 5 najstarších kúpeľov na Slovensku

Na Slovensku sa nachádza až 1300 minerálnych prameňov, ktoré slúžia ako liečivé i kvalitné stolové vody a viac ako 20 funkčných kúpeľných zariadení. Kúpeľné komplexy sa nachádzajú po celom území Slovenska. Niektoré majú tak dlhú históriu, že na hostí dýcha z každej miestnosti a z každého kúpeľa.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore