Dobite si baterky počas wellness pobytu!

Wellness pobyt dodá každému energiu, ktorú tak nutne potrebuje. Víkendový alebo dokonca celotýždňový, na výber ich je mnoho a relaxačné procedúry vždy zaručia pocit dokonalej pohody a oddychu. V každom wellness centre je preto na výber množstvo procedúr, ktoré rozmaznávajú telo i myseľ. Vymeňte stres, zhon, vyčerpanie a únavu za dni plné relaxu a oddychu.

Dovolenka plná aktivít vo wellness hoteloch

Počas wellness pobytu nezrelaxujete iba po psychickej stránke. Mnohé wellness centrá sú prepojené aj s liečebnými prameňmi. Termálny kúpeľ uľaví aj od bolesti chrbta, kĺbov a rôznych iných problémov. Na výber je nekonečné množstvo wellness procedúr, ako sú masáže každého druhu, parné, fínske, suché alebo infrasauny, liečivé zábaly, ktoré majú zázračné účinky aj na pokožku alebo relaxačné vírivky a bazény.

Pre aktívnejších hostí sú pripravené fitness centrá, plavecké bazény, joga, vodný aerobik a mnohé iné športové aktivity. V niektorých kúpeľných a wellness centrách sú k dispozícii aj požičovne bicyklov, štvorkoliek alebo príslušenstva na Nordic walking.

Wellness procedúry

Wellness procedúry sú zamerané na skvalitnenie fyzickej zdatnosti, odbúranie stresu, odpočinok či uvoľnenie. Rehabilitačné a wellness centrá sú moderné zariadenia, ktoré pomocou rôznych terapeutických aktivít a procedúr podporujú zdravie a duševnú pohodu. Sú obzvlášť vhodné pre zotavenie organizmu po vyčerpávajúcej fyzickej aj psychickej námahe, ale aj pre tých, ktorí si chcú na chvíľu oddýchnuť, ujsť od zhonu moderného sveta a jednoducho relaxovať.

Rozmaznajte svoje zmysly wellness zážitkom

Takmer v žiadnom wellness centre  nechýba klasická fínska sauna alebo parná sauna, ktorá je vhodná na riešenie respiračných problémov a dokonca pomáha aj chudnúť. Obľúbené sú aj rôzne bylinkové inhalácie v priestore s liečivou arómou prírodných bylín. Mimoriadne zdravotne aj relaxačne prospešná je infra sauna, ktorá má aj výborné terapeutické účinky. 

Oddýchnuť si môžete aj v tepidáriu, čo je relaxačný priestor s vyhrievanými ležadlami a pohovkami. Snáď najobľúbenejšou procedúrou ostáva vírivý bazén. Stále väčšej obľube sa však tešia aj netradičné wellness procedúry, ako sú napríklad vínny a pivný kúpeľ v špeciálnych kadiach. 

Druhy wellness pobytov – z bohatej ponuky si vyberie každý 

Wellness pobyty sú stvorené naozaj pre každého. Pre aktívnych športovcov i leňochov, pre mužov i ženy, pre starých i mladých. V súčasnosti si môžete vyberať zo širokej škály druhov wellness pobytov. Každý je zameraný iným smerom. Spomeňme napríklad redukčné pobyty, ktoré sľubujú chudnutie pod dohľadom profesionálneho personálu. 

Dámy, ale často aj pánov, lákajú skrášľovacie pobyty. Zaľúbené páry si vyberajú romantické pobyty pre dvoch. K dispozícii sú, samozrejme, aj balíčky pre rodiny s deťmi. Wellness pobytov je naozaj neskutočne veľa. 

Ilustračný obrázok

Základom ponuky wellness pobytov sú  relaxačné a wellness pobyty určené na oddych v príjemnom prostredí. Wellness pobyty sú mimoriadne prospešné pre každého, kto sa cíti unavený a vyčerpaný. Vďaka procedúram ako sú masáže, vírivé kúpele, plávanie v bazéne alebo sauny sa každý dočká relaxu a nabije sa energiou.

Wellness pobyt je zázrakom, ktorý zregeneruje telo a očistí celý organizmus na fyzickej i mentálnej úrovni. Je liekom pre telo a dušu. Užili ste už tento liek aj vy? Ak áno, dajte nám vedieť, ktoré procedúry sú podľa vás tie NAJ a bez ktorých si wellness pobyt už neviete predstaviť.

V prípade, ak sa na wellness pobyt ešte len chystáte s jeho výberom vám radi pomôžeme v článku Ako vybrať wellness pobyt. Obrátiť sa môžete aj našich skúsených pracovníkov.

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný, vitamín C Ako posilniť imunitný systém – nedajte šancu bacilom

Máte pocit, že sa na vás lepia bacily ako včely na med? V tom prípade treba konať! Máte oslabený imunitný systém. Prinášame vám preto niekoľko rád, ktoré pomôžu posilniť obranyschopnosť vášho organizmu.

Zistiť viac
Ilustračná fotografia Čo by ste mali dostať v danej kategórií hotelov

Vybrať si správny hotel je niekedy naozajstná veda. Hlavne, ak vám kategorizácia hotelov nič nehovorí. Poradíme, ako sa vyznať v označení jednotlivých hotelov a ľahko si vybrať ten správny.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore