Čo zbaliť na wellness dovolenku?

Či už cestujete sám, s polovičkou, deťmi či dokonca s malým bábätkom, wellness dovolenku by ste si mali vždy užiť. Balenie, ktoré dovolenke predchádza, však môže, nanešťastie, nadšené pocity a radosť z dovolenky rekordne rýchlo zbaliť do kufra na jeho spodok spolu s pokrčenými tričkami. Aby to tak nebolo, poradíme vám, čo a ako si zbaliť tak, aby sa veci nepokrčili. Dozviete sa aj to, že na spodok kufra patria výsostne topánky a ťažké predmety.

Ilustračný obrázok

Užitočné rady – ako sa správne zbaliť

Pri balení môžete využiť aj niektoré rady a tipy, ktoré sme pre vás zozbierali a určite vám proces balenia uľahčia: 

Výber batožiny

  • Pri balení myslite na zlaté pravidlo, že ruky majú ostať voľné. 
  • Do mestského prostredia si zoberte aj malú kapsičku na doklady, hotovosť, fotoaparát a podobne.

Balenie oblečenia

  • Do kufra veci namiesto skladania zrolujte. Nepokrčia sa tak. 
  • Rovnako pomôže oblečenie prevrátiť naopak. Tričká, mikiny a svetre sa tak nezašpinia.
  • Košele skladajte nasledovne: Košeľu si položte na rovnú plochu prednou stranou dole. Jej spodnú časť, asi v jednej tretine dĺžky, preložte a zohnite rukávy. Následne vrchnú časť taktiež prehnite a získate kompaktný štvorec, ktorý už len stačí vložiť do kufra.
  • Oblečenie by malo byť ľahko kombinovateľné.
  • Zbaľte si presný počet kusov spodnej bielizne podľa dĺžky dovolenky. Pri dlhšej dovolenke si môžete spodnú bielizeň preprať v mydlovej vode.

Spravte si zoznam

  • Pripravte si aj oblečenie na cestovanie. Malo by byť pohodlné.
  • Do každého počasia je vhodné iné oblečenie, preto sledujte aktuálnu predpoveď.
  • Naplánujte si aktivity a podľa toho prispôsobte zoznam.

Kozmetika, drogéria a lieky

  • Pri balení kozmetiky využite malé balenia a vzorky, alebo používajte neutrálny krém. 
  • Zabaľte aj špeciálnu tašku s liekmi a potrebami pre prvú pomoc. 

Kontrolný zoznam – čo si zbaliť na wellness pobyt

Balenie treba začať určite so zoznamom. Jeden sme pre vás pripravili a vy si už len dopíšte to, čo potrebujete vy a nie sused či susedka odvedľa. Základ je síce ten istý, ale nie každá žena potrebuje špeciálnu kozmetiku a nie každý muž potrebuje košele. Inšpirovať sa môžete aj ďalšími článkami, ktoré sme pre vás pripravili:

Tento zoznam si doplňte o to, čo je pre vás špecifické. Odporúčame si všetko zapísať. Takýto ťahák využijete nielen pri balení na wellness, rodinný alebo romatnický pobyt, ale aj pri odchode z hotela.

Čo nemôže chýbať v tom vašom zozname? Pre niekoho je nevyhnutnosťou dobrá kniha, pre iného kvapky do nosa a pre nás v redakcii azda pero a papier na zapísanie nápadov a postrehov, nech sme kdekoľvek. 

Ako sa efektívne zbaliť

Keď už viete čo si zbaliť na dovolenku prichádza druhá výzva – ako sa zbaliť rýchlo, prakticky a zároveň nič nepokrčiť. Pripravili sme pre vás pár praktických rád, ako si zbaliť kufor:

  • na spodok kufra patria topánky a všetky tvrdé a ťažké časti batožiny, 
  • drobné veci patria do rohov kufra, duté sú zasa vhodné na to, aby sa vyplnili, 
  • cennosti patria  len a len do príručnej tašky, kabelky či ľadvinky,
  • najdôležitejšie veci, ktoré budete pravdepodobne potrebovať pri cestovaní alebo pri príchode na recepciu, zbaľte na vrch kufra, do vonkajšej priehradky alebo osobitne do príručnej batožiny. 
Ilustračný obrázok

Pár dôležitých informácií na záver

  1. Ak cestujete s bábätkom, malo by mať vlastnú batožinu. Všetko je tak prehľadnejšie.
  2. Deti by mali mať možnosť zbaliť si malý kufrík, v ktorom si môžu odniesť vlastné poklady.
  3. Keď odchádzate z domu, zabezpečte si niekoho, kto sa o váš domov postará, kým budete preč. Vyvetrá, vyberie poštu, poleje kvety, nakŕmi rybičky. 
  4. Pred odchodom na dovolenku nechajte známym, alebo dobrým susedom, na seba aj adresu, kde dovolenkujete, s kontaktom na seba a na hotel. 
  5. Napokon vám odporúčame urobiť si kópiu všetkých cestovných a osobných dokladov. Samozrejme, uchovávajte  ich osobitne od originálov. Ak sa stanete obeťou krádeže, určite budete za kópie vďační. Rovnako nezabudnite na cestovné poistenie.

Ako to vyzerá u vás pár dní pred dovolenkou, keď je balenie na relaxačný či wellness pobyt v plnom prúde? Aký je ten najlepší spôsob na efektívne a praktické balenie? Čo nesmie chýbať na vašom zozname čo si zbaliť na wellness? Dajte nám vedieť v komentári.

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný - veľkonočné vajíčka Veľká Noc v kúpeľoch – bez stresu a zhonu

Rozmýšľate, kde tento rok stráviť Veľkú Noc? Už vás nebaví každý rok doma čakať na kúpačov? Oslávte tento rok veľkonočné sviatky netradične a príďte si oddýchnuť a načerpať nové sily v liečivých vodách kúpeľov. Veľkonočné pobyty vám umožnia vychutnať si sviatočné dni v kombinácii s rôznymi relaxačnými procedúrami.

Zistiť viac
Zlatý zábal v Kúpeľoch Turčianske Teplice Termoterapia v kúpeľoch – keď teplo slúži zdraviu

Teplo na zmiernenie bolesti využíva ľudstvo už od nepamäti. Nie je preto žiadnym prekvapením, že termoterapia patrí medzi najrozšírenejšie rehabilitačné a kúpeľné procedúry. Viete, kedy vám lekár predpíše procedúry z radu termoterapie a ako vám môže teploliečba pomôcť?

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore